Regeringen har dog holdt fast i projektet, og spørger man vælgerne, så er der opbakning at hente.
Halvdelen af danskerne bakker nemlig op om planerne.
Det viser en måling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for avisen Jyllands-Posten.
Ifølge målingen erklærer 48 procent af de adspurgte sig enten helt eller delvist enige i, at asylansøgere bør sendes fra Danmark til Rwanda. 27 procent er uenige.
Det er et forslag, som mange vælgere har en holdning til. Således er det kun hver fjerde vælger, der svarer "hverken eller".
Regeringens planer om at oprette et modtagecenter i Rwanda har de seneste uger skabt strid mellem især Socialdemokratiet og De Radikale og Enhedslisten.
De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen meldte forleden ud, at partiet vil trække sin støtte til regeringen, hvis den nuværende version af planen bliver gennemført, og Danmark begynder at flyve asylansøgere til Rwanda.
Enhedslistens retsordfører Rosa Lund skrev forleden, at "aftalen med Rwanda signalerer et menneskesyn så klamt, at jeg ikke kan finde ord for det".
Kritikken får dog ikke Socialdemokratiet til at stoppe arbejdet med modtagecenteret i Rwanda:
“Vi mener den her løsning er den rigtige. Vi arbejder fortsat på sagen. En aftale skal selvfølgelig overholde menneskerettighederne," sagde politisk ordfører Rasmus Stoklund (S) for nylig til Netavisen Pio.
Selv om oprettelsen af modtagecentre i udlandet var et markant valgløfte fra Socialdemokratiet forud for folketingsvalget i 2019, så står der ikke noget konkret om asylcenter uden for Europa i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet indgik med de tre støttepapirer efter valget.
I stedet står der, at en ny regering vil:
"Arbejde for et mere humant asylsystem. Det nuværende asylsystem er præget af en voldsom uretfærdighed og betyder, at mennesker på flugt udsættes for vold, overgreb og risikerer at miste livet samtidig med, at menneskesmuglere tjener milliarder på andres ulykke.
Det vil være en væsentlig prioritet i en ny dansk regerings udenrigspolitik at søge international tilslutning til et fremtidigt og mere humant asylsystem indenfor gældende international ret".
Danmark er ikke det eneste land, der arbejder på at sende asylansøgere til Rwanda. Det samme gør Storbritannien, som den 14. juni forsøgte at sende det første fly med en håndfuld asylansøgere afsted.
Afgangen blev dog stoppet af den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Rwanda er et land med omkring 13 millioner indbyggere samlet på et areal, der svarer til Jylland.
Rwanda ledes af præsident Paul Kagame, som har haft magten siden 2000. Landet er ikke umiddelbart noget mønsterdemokrati og modtager jævnligt kritik for, at oppositionen undertrykkes.
Paul Kagame blev genvalgt til præsidentposten i 2017 med 98,8 procent af stemmerne.
Rwanda er mest kendt eller berygtet for folkemordet i 1994, hvor omkring en halv million mennesker blev dræbt som led i en borgerkrig mellem landets to store etniske mindretal, hutuer og tutsier.
Kommentarer
Hvornår vågner den anden halvdel op???
Sverige plages af voldsom bandekriminalitet: »Vi kan lære af Danmark«
https://politiken.dk/udland/art8845213/Sverige-plages-af-voldsom-bandekr...
.
Hvorfor er det egentlig kontroversielt, at folk fra Afrika skal bo i Afrika?
Det må da være humant at afrikanske flygtninge ikke skal vove livet på Middelhavet for at søge asyl.
Jeg har en mistanke om, at de politisk korrekte venligboere ikke er dem der betaler mest i skat, snarere tværtimod.
Hvem er de politisk korrekte venligboere?
Ville du være sød at forklare hvad du nøjagtigt mener?
Hvem mener du betaler mest i skat i Danmark?