Annonce

Danmarks fremtid er i lønmodtagernes hænder – lyt til dem!

Medarbejdere er den nye tids valuta ifølge regeringen. Fagbevægelsen ser frem at blive budt ind til bordet og komme med indspark til, hvordan man sikrer flere dygtige kollegaer, det skriver Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik - og Rørarbejderforbundet i dette debatindlæg.
Foto: Jonas Krøner
Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet

Annonce

Søndag fortæller regeringen i et stort interview til Berlingske om deres ambitioner for fremtiden.

Statsminister Mette Frederiksen siger blandt andet at den nye tids valuta i dansk politik ikke er penge men medarbejdere.

Kort fortalt: penge har vi nok af, men hvis ikke vi har nok medarbejdere, er det ligegyldigt.

Jeg kunne ikke være mere enig. Fremtidens Danmark bygges (både billedligt og bogstaveligt talt) af lønmodtagerne. Og der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at sikre et højt arbejdsudbud. For uden nok dygtige kollegaer er der ingen grøn omstilling eller et stærkt velfærdssystem i fremtiden.

Vi håber regeringen vil lytte

Derfor glæder det mig også, at regeringen selv lægger op til at styrke erhvervsuddannelserne og skabe en mere praktisk folkeskole. Det har vi i fagbevægelsen – og særligt de unge kræfter bag Lærlingeoprøret – råbt højt om længe.

Der er også gode takter i at frigøre velfærdsmedarbejdere, så de kan koncentrere sig om kerneopgaverne, og overlade det administrative arbejde til de faggrupper, som er dygtige til det.

Men uanset hvilke løsninger vi taler om, så er det fuldstændig afgørende, at det sker i tæt samarbejde med lønmodtagernes repræsentanter – fagbevægelsen.

Ingen kender lønmodtagerne bedre end lønmodtagerne selv. Og vi i fagbevægelsen ser frem at blive budt ind til bordet og komme med indspark til, hvordan vi sikrer flere dygtige kollegaer til vores brancher.

Vi håber, at regeringen vil lytte med.

Forbundsformand, Blik- og Rørarbejderforbundet


Flere artikler om emnet