Men direktør Steen Sønnichsen vil ikke garantere, at slagteriarbejder på virksomheden gennem 43 år, Peter Uno Andersen, der blev fyret tilbage i september på grund af “omstrukturering i produktionsflowet”, vil blive genansat.
Faktisk snarere tværtimod:
“Vi har ingen kommentarer til enkeltpersoner. Det er mærkeligt, at vi skal diskutere én mand, når vi jo har større udskiftning i positiv og negativ retning,” siger administrerende Steen Sønnichsen til Netavisen Pio og fortsætter:
Alle, der ansøger, vil blive behandlet ens
“Jeg kan kun gentage mig selv: Vi er glade for, at vi nu pludselig har brug for flere ansatte. Alle, der ansøger, vil blive behandlet ens. Og folk vil kigge på, hvad der er af kvalifikationer. Det gælder alle, der ansøger. Vi skal ikke til at forholde os til nogle enkeltsager. Alle er velkomne til at søge på de jobbeskrivelser, der nu udskrives i den næste tid.”
Så hvis Peter Uno skal i betragtning, så skal han skrive en ansøgning?
“Alle, der ikke er ansat på virksomheden - og det gælder alle - er selvfølgelig velkomne til at skrive en ansøgning. Og så vil de blive behandlet ens ud fra de parametre, vi søger efter.”
Men hvis man har arbejdet 43 år på Tican, så kender man vel vedkommendes kvalifikationer?
“Jo, jo, men det må så de mennesker, der sidder i de forskellige afdelinger, vurdere. Det bliver kørt ens for alle. Folk har nogle kvalifikationer, og det kigger folk på. Alle ansøgninger vil blive behandlet på lige fod.”
Man kunne jo også mene, at hvis man har været ansat 43 år på virksomheden, blev fyret i sidste måned, og nu skal I så allerede bruge en masse nye medarbejdere, så tog man Uno Andersen ind som den første. At det var en sag for sig?
“Nej, ligesom vi afskediger folk efter bestemte parametre, så ansætter vi også folk efter bestemte parametre. Og det gør de forskellige ansvarlige i de forskellige afdelinger, de har nogle retningslinjer, de skal tage udgangspunkt i. Og det gør vi ens for alle, der både bliver afskediget og alle, der bliver ansat.”
Der er jo en 25-årsregel, der siger at har man arbejdet mere end 25 år i en virksomhed, så skal ledelsen - inden en fyring - virkelig anstrenge sig for at omplacere folk. Men det glemte I fuldstændig i Peter Uno Andersens tilfælde?
Vi følger alle regler
“Vi følger alle regler. Vi behandler alle medarbejdere på ens fod. Og det er også blevet overholdt i alle tilfælde. Alle regler bliver fulgt hver gang vi ansætter, og hver gang vi afskediger.”
Er der en eller anden ting hos jer, der gør, at man er for gammel, når man fylder 64 år (Som er tilfældet med Peter Uno Andersen, red.)?
“Vi følger alle regler, og vi har ikke nogen regler om alder. Vi følger alle regler. Vi har ingen specielle parametre på alder.”
Kunne man ikke her pr. kulance sige, nu hvor det går langt bedre end godt hos Tican, og slagteriet har brug for 50 medarbejdere sige: Lad os lige ringe til Peter Uno og ansætte ham som den første?
“Vi udtaler os som sagt ikke om enkeltpersoner på vores virksomhed.”
Jeg giver dig sådan set bare chancen for at vise medmenneskelighed over for en medarbejder, som har arbejdet 43 år på Tican, og som gerne vil fortsætte med at arbejde som slagteriarbejder. Du har chancen nu…
vi har en rigtig god kultur på vores arbejdsplads
“Jeg kan kun gentage mig selv: Vi udtaler os ikke om enkeltsager. Jeg kan fortælle dig, at vi har en rigtig god kultur på vores arbejdsplads. Du vil også få at vide, hvis du spørger dig for, at vi som virksomhed har en rigtig god opbakning her i Thisted.”
Hos Fødevareforbundet NNF Nordjylland har man et helt klart syn på, hvad det reelt handler om i forhold til Peter Uno Andersen.
Uno Andersen har - indtil for halvandet år siden - været tillidsmand på Tican Fresh Meat i 22 år i streg. Og det var velkendt på virksomheden, at Peter Uno Andersen gik efter igen at blive valgt af kollegerne som tillidsmand til februar:
Man har villet af med Peter for enhver pris
"Man har villet af med Peter for enhver pris. Se nu den måde, man får ham ud af døren på. Det er jo ikke rimeligt," udtalte Svend Erik Andersen, formand for Fødevareforbundet NNF Nordjylland, 30. september til Netavisen Pio.
Med “ud ad døren”-bemærkningen henviser Svend Erik Andersen til, at Peter Uno Andersen tidligere i september - uden varsel - blev trukket til side og fik besked på at stille på mesters kontor.
Her fik han så at vide, at de desværre var nødt til at fyre ham, på grund af “omstrukturering i produktionsflowet”.
“Den besked kom som et chok for mig. Jeg spurgte, hvornår det så var fra. Jamen, det var “fra nu”. Beskeden fra fabrikschefen var, at jeg var fritstillet. Jeg skulle tømme mit skab, og blev så eskorteret ud af porten,” fortalte Peter Uno Andersen til Netavisen Pio og fortsatte:
Jeg skulle tømme mit skab, og blev så eskorteret ud af porten
“Jeg sagde til dem, at jeg godt lige ville snakke med min tillidsmand. Men beskeden var, at det kunne jeg først komme til, når jeg stod ude på den anden side af porten. Jeg fik lige sagt, at det kunne de fandeme ikke være bekendt, og så var det ellers ud af vagten - efter 43 års arbejde,” fortalte Peter Uno Andersen, der få dage efter fyringen fyldte 64 år.
Peter Uno Andersen er på 11. år også medlem af Thisted Kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet.
Fødevareforbundet NNF Nordjylland betegner fyringen af Peter Uno Andersen som usaglig.
Forbundet henviser til, at Peter Uno Andersens arbejdsopgaver fortsat findes på slagteriet, så det er svært at se, hvilke omstruktureringer, der har fundet sted.
Peter Uno Andersen er heller ikke, ifølge NNF - i strid med 25-års reglen - søgt omplaceret.
Der er mæglingsmøde 23. oktober i Peter Uno Andersens fyringssag. Her mødes virksomheden, Dansk Industri og Fødevareforbundet for at se, om man kan finde frem til et forlig i sagen.
Opnås ikke forlig vil sagen blive indbragt for Afskedigelsesnævnet af Fødevareforbundet NNF.
Kommentarer
Danskerne vil både have gris til 9 kroner halvkiloet i fryseren og løn under sygdom. Det hænger ikke sammen.
Det er vist længe siden du har været på indkøb, de nugældende priser for hakket svinekød i et supermarked ligger på 70 - 80 kroner pr. kilo. Nogle få gange er der tilbud på "kun" 50 - 60 kr. kiloet.
Faktum er, at de gode gamle slagtere, der slagtede selv, er forsvundet, fordi kunderne forsvandt. Kunderne vil hellere ned i supermarkedets fryseboks og finde det "effektiviserede" kød, som er "produceret" på de store slagteriproduktioner.
At de slagtere, der slagtede selv, er forsvundet, skyldes også at de ikke havde kapacitet til at opfylde de myndighedskrav og dyrlægekontrol der kræves i dag. Selvfølgelig skyldes det også at kunderne vælger det billigere kød i supermarkedernes kølemontre i stedet for at købe det hos slagteren, mest på grund af prisen, det er jo ikke alle der har en lige så stor indtægt som dig, Peter Jensen.
De fleste af de slagtere der stadig findes får deres kød i store udskæringer fra slagterier som de så selv skære op i mindre stykker samt til produktion af pølser, medister, leverpostej og "færdigretter" m.m.
Prisen på varer, har intet med denne sg at gøre.
Det har du helt ret i, men det var det Peter Jensens kommentar drejede sig om. Artiklen drejer sig om måden Peter Uno Andersen blev fyret på, nok fordi Tican Fresh Meat ikke igen ønskede ham som fællestillidsmand, måske på grund af tidligere erfaringer med hans måde at varetage hvervet på, men det vil de nok ikke indrømme.
Boycott Tican Fresh Meat....
Kolleger skal reagere på fyring af tillidsmand eller xtillidsmand - ellers sker det jo med den næste tillidsmand også...
Nedlæg arbejdet, og få ledelsen i tale...