Annonce

Danish Crown-boss: Håndfaste metoder skal hive os ud af krisen

Den danske slagterigigant er udfordret, og nytiltrådte direktør, Niels Duedahl, tager gerne skrappe midler i brug for at vende skuden
Foto: Danish Crown/Red Star Photography
Danish Crowns slagteri i Horsens
Der er penge i svin, men på det seneste har Danmarks største slagteri i Danish Crown måtte se sig presset ikke kun af udenlandske slagterier, men også af danske konkurrenter, som betaler mere pr. slagtesvin hos leverandørerne.

Niels Duedahl tiltrådte som administrerende direktør for Danish Crown i september i år, og han fast besluttet på at vende skuden, også selvom det betyder at sætte slagteriet på en hård kur.

Det fortæller han i et interview med mediet AgriWatch.

”Det er jo den sorte eller dårlige spiral, vi har været i i en periode. Den skal brydes, og det gør vi ved at tage et ret håndfast greb om vores omkostningsbase for at tilpasse hovedet til kroppen — der, hvor virksomheden står i dag,” siger Duedahl.

Danish Crown er ejet i fællesskab af de cirka 6.500 landmænd, som leverer grise og kvæg til slagtning.

Massefyringer

Det har ført til lukning først af slagterierne i Sæby i Nordjylland og i Ringsted på Sjælland.

I Sæby var det 800 medarbejdere, der pludselig stod med en fyreseddel i hånden.

Senest har Danish Crown fyret 500 funktionærer

Nedlægningen af 1.200 stillinger i Ringsted ville frigøre cirka en milliard kroner, som skulle investeres i slagterierne i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg. Det ville betyde oprettelsen af 300 nye stillinger på disse slagterier.

Senest har Danish Crown fyret 500 funktionærer.

Presset fra Thisted

Af konkurrenterne som ånder Danish Crown i nakken tæller blandt andre Tican Fresh Meat, 

Slagteriet i Thisted fik en del opmærksomhed her i spalterne, da tidligere tillidsmand Peter Uno Andersen blev fyret efter 43 års tro tjeneste.

Det skete stort set samtidig med at slagteriet i Thisted fik en række nye svineleverandører, og derfor hurtigst muligt skulle ansætte 50 nye medarbejdere - og meget snart derefter yderligere 100.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håndfaste metoder skal hive os ud af krisen!

Slagteriet i Thisted fik en del opmærksomhed her i spalterne, da tidligere tillidsmand Peter Uno Andersen blev fyret efter 43 års tro tjeneste.

Det skete stort set samtidig med at slagteriet i Thisted fik en række nye svineleverandører, og derfor hurtigst muligt skulle ansætte 50 nye medarbejdere - og meget snart derefter yderligere 100.

Og hvad er budskabet?

At danske forbrugere skal købe dansk producerede, dansk slagtede og dansk solgte svineprodukter her i Danmark?

Og til højere priser der viser at kød er langt dyrere end planteprodukter?

At hvis slagterierne i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg skal overleve og skaffe arbejdspladser her fremover til glæde for dyrevelfærd og lokalsamfund, ja, så skal kødpriserne op og danskere må spare på flyrejserne i stedet!

Mener du at kødproduktionen skal nedskæres og reduceres, så græd ikke når slagteriarbejdere bliver fyret!

Uanset om det handler om tillidsmænd eller ej!

Landmænd der producerer kål, gulerødder og ærter samt frugt mangler masser af dansk arbejdskraft!

Ude i den friske luft!

Så kan du ikke lide lugten i svineriet, så søg udendørs…

Danske forbrugere står parate med deres mobilepay!

Forbrugerne bestemmer hvem der fyres i slagterierne i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg!