Annonce

Fagboss på orlov efter anklager om ”grænseløs adfærd”

Forperson for DM, tidligere Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, går på selvbetalt orlov efter en arbejdspladsvurdering har vist problemer med samarbejdet mellem medarbejdere og politisk ledelse
Foto: Rasmus Kongsgaard
Camilla Gregersen, forperson i DM
Der er uro i den akademiske fagforening DM, tidligere Dansk Magisterforening. Forperson Camilla Gregersen har nemlig valgt at tage selvbetalt orlov til efter sommerferien.

Det sker på grund af en arbejdspladsvurdering, som har vist dårligt arbejdsmiljø mellem medarbejdere og den politiske ledelse.

”Jeg har i går (tirsdag, red.) orienteret vores hovedbestyrelse om, at jeg går på orlov. Baggrunden er, at vores seneste APV (Arbejdspladsvurdering, red.) i DM viser udfordringer i samarbejdet mellem medarbejderne og den politiske ledelse. Det har jeg som forperson en central rolle i, og det tager jeg meget alvorligt. Intet ligger mig mere på sinde, end at DM’s medarbejdere har et godt og trygt arbejdsmiljø,” siger Camilla Gregersen, ifølge pressemeddelelse fra DM.

Nu skal en arbejdsgruppe finde hoved og hale i sagen og komme med bud på løsninger. Imens indtræder næstforperson Sune Bach som fungerende forperson.

Camilla Gregersen skriver yderligere på sin LinkedIn-profil, at hun under sin orlov vil søge rådgivning.

”Vi skal i fagbevægelsen gøre det, som vi beder andre arbejdspladser om. Jeg vil i min orlovsperiode opsøge rådgivning for at blive klogere på, hvordan jeg kan forbedre mit lederskab, ligesom vi vil se på andre arbejdsmiljøfremmende tiltag.”

”Grænseløs adfærd”

Medarbejdernes arbejdsmiljørepræsentant, Marianne Brynfeldt, kalder i Akademikerbladet Camilla Gregersens opførsel over for medarbejderne for ”grænseløs adfærd”.

Ifølge Marianne Brynfeldt har medarbejderne desuden oplevet, at blive talt grimt til og få ultrakorte deadlines udenom kommandovejene.

Det har ifølge arbejdsmiljørepræsentanten fået ansatte til at melde sig syge eller sige op.

Har stået på længe 

Til A4 Medier udtaler Lau Svendsen-Tune, direktør i DM: 

"Scoren er ikke særlig høj. I den efterfølgende dialog med tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter er det blevet klart, at udfordringerne retter sig mod samarbejdet med forpersonen. Det er nok gruppen af medarbejderne, der sidder tættest på forpersonen, der har oplevet det mest." 

Direktøren fortæller desuden, at han allerede ved sin ansættelse 1. januar 2022, blev gjort opmærksom på, at der var samarbejdsvanskeligheder.

Det betød, at der blev sat et forløb i gang blandt andet med eksterne konsulenter, men det har altså ikke været tilstrækkeligt.

DM har 75.000 medlemmer blandt humanistiske, naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige bachelorer, kandidater og studerende.

Netavisen Pio har forgæves forsøgt at række ud til forperson, Camilla Gregersen, for en uddybende kommentar.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kunne vi dog ikke slippe for alle de der betegnelser for kvinder/mænd der ikke vil være forMÆND, men forPERSON eller forKVINDE eller noget tredje, noget fjerde eller femte.
Alle ordbøger over et germansk sprog har to betydninger af ordet MAND:
1) Et menneske af hankøn
2) Et menneske (uanset køn)
I Dansk Magisterforening skulle man ellers synes at de burde kunne deres danske sprog, men det magter de åbenbart ikke engang.

Interessant betragtning.
Havde vi været engelsktalende, ville der ikke være noget problem.

Interessant argument. Men når nu der ser ud til at være en folkestemning væk fra det konstante brug af ordet mand til funktioner, som ikke er udelukket mænd, så lad os bare i stedet skifte det ud med kvinde alle steder med det samme argument. På den måde kan vi både holde fast i traditionel sproglig struktur og få den sproglige udvikling og fornyelse, som skal til for at holde sprog ved lige. Som i "Gunnar Johansen er talskvinde for, at vi ikke fjerner ordet mand i betegnelser, der kan dække begge køn". Ud fra ovenstående argumentation tror jeg såmænd at ikke, at Gunnar vil have noget i mod det, som det gode
kvindfolk, han helt sikker er ...

(Og Gunnar, hvis mine eksempler ikke glider let ind hos dig, så forstår du nok også begrundelserne for, at mange ønsker at skifte -mand ud med -person)

Kvinde kan jo ikke betyde et menneske, så jeg synes ikke dit argument holder. Ellers tak for ideen.
Talsmand/-kvinde hedder i øvrigt "språkrör" på svensk. Sprogrør! Går den mon an i Danmark?