Annonce

Hans Engell: Pape Poulsen skal relanceres som den ydmyge, der underspiller og påtager sig al skyld

Politisk kommentator: De Konservative kan ikke leve på fordums storhed
Foto: Pressefoto/Det Konservative Folkeparti
Partiformand Søren Pape Poulsen (K)
Politisk kommentator, Hans Engell, ser De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen optræden i 21Søndag, som det første skud i bøssen til en genfortælling af Det Konservative Folkeparti og Søren Pape Poulsen, som partiet har planlagt.

“Lige som regeringen jo har valgt at køre rundt i en bus og foretage en genstart af SVM-regeringen, så er De Konservative nu nået til det tidspunkt, hvor Søren Pape skal genstartes. Nu skal han relanceres som lidt af den gamle Søren Pape. Som ham den ydmyge, den lidt underspillede og beskedne. Ham, der tager ansvar for alt,” vurderer Hans Engell over for Netavisen Pio.

Søren Pape skal genstartes

“Det er også derfor partiet opererer med, at der nu kommer en ny konservativ fortælling. Dog fik vi ikke mange smagsprøver på den fortælling i 21Søndag. Det handlede mest om alt det, der var gået galt, de problemer han har været igennem, hvorfor valget gik dårligt for De Konservative." 

Kæmpestort granatchok

Engell vurderer, at relanceringen/genfortællingen kommer fire-fem måneder for sent:

“Jeg formoder, at forsinkelsen skyldes, at valgresultatet ramte De Konservative som et kæmpestort granatchok. Husk på at det var et parti, der havde indstillet sig på, at de skulle have 20 ekstra mandater. I stedet for mistede de to. Det kom som et kæmpe chok. Det hele kollapsede så at sige,” lyder Hans Engells forklaring på, at den konservative relancering først kommer nu.

Hans Engell mener det er et åbent spørgsmål, om Det Konservative Folkeparti vil lykkes med en ny fortælling, en relancering af partiet og dets formand:

“Det, der bliver Søren Pape Poulsen helt store udfordring, bliver, om han og partiet kan vende meningsmålingerne til det bedre relativt hurtigt. Kun hvis det lykkes, vil debatten om Søren Papes lederskab forstumme,” vurderer Hans Engell.

Han vurderer, at Søren Pape står med både fordele og ulemper:

“Det er Søren Papes held, at der ikke er en stor organiseret modstand mod ham. Og at der ikke er åbenlyse modkandidater. Til gengæld er det en ulempe, at det ikke længere er en naturlov, at Venstre og Konservative står med tilsammen 35 - 40 procent af stemmerne. Den tid, hvor Venstre og Konservative var forbundne kar: Stod det ene parti svagt, så stod det andet parti bomstærkt. Den tid er endegyldigt forbi.”

Glem drømmene om fordums storhed

Hans Engell peger på, at syv borgerlige partier slås om vælgerne.

Konservative kan ikke længere leve på, at Poul Schlüter var en god statsminister

“Konservative kan ikke længere leve på, at Poul Schlüter var en god statsminister, der holdt i ti år. De der drømme om fordums storhed, dem kan Pape Poulsen ikke leve på.”

“De tektoniske plader har forskubbet sig. Liberal Alliance kan det, som Venstre kunne en gang: Favne den nye tid. Det klassiske borgerlige, det tunge borgerlige Danmark, det borgerlige produktions-Danmark, det har Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne godt fat i. Så, hvor skal Søren Pape Poulsens vælgere komme fra,” lyder det fra Hans Engell.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De konservatives evige udfordring er naturligvis, at nok er deres politik fint i tråd med ønskerne fra partiets stenrige sponsorer, men det er bare set ikke tilstrækkeligt med de riges stemmer, hvis man også vil vide valg.
Så når Pape talte stolpe op og ned om sin daværende mand, hvis onkel var præsident, og som i øvrigt selv også var jøde, var det i princippet klogt nok, da det netop afledte opmærksomheden fra partiets politik.

Da det kom frem, at hans daværende mand havde fyldt ham med røverhistorier, som Pape uden videre havde slugt råt, styrter hans personlige troværdighed selvsagt direkte mod afgrunden sammen med partiets opbakning.
Men hvor ville det dog have været dejligt befriende, hvis det var partiets gaver til de i forvejen rigeste, som vælgerne havde vendt sig imod, fremfor afsløringen af Papes håbløse naivitet, omend det også var diskvalificerende.

Så var det heller ikke værre. Det var hårdt at blive skilt, og det gik for hurtigt med at lege statsminister kandidat, Pape er en rar fyr. Men han har ikke rigtig stærke folk omkring sig. der dur. Ellemann havde Troels lund, Løhde, og Lose. Men i dag er hverken ELLEMANN ELLER PAPE I nærheden af den drøm. Det varer længe ,mindst en valgperiode mere end den nuværende før det måske kan ske. Der er ingen i blå blok ingen der dur til det. Pape kan samle stumperne og redde hvad redes kan nu, og efter et valg ny formand.

Selverkendelse er en god egenskab, - Andre har vist længe S.P. ALDRIG har haft chancen-eller kommer til og være statsminister, Heldigvis,.."Selvfed" ..&utilregnelig..
Ingen grund til anden Statsminister..Vi har Den Bedste 🎈🎈