Annonce

S-regeringen tilbyder skattelettelser for 1,2 milliarder kroner

S-regeringen tilbyder blå partier en markant forhøjelse af beskæftigelsesfradraget og en sænkning af beløbsgrænsen til 375.000 kroner
S-regeringen spiller nu ud med skattelettelser for 1,2 milliarder kroner i form af forhøjelse af beskæftigelsesfradraget i forhandlingerne om reformudspillet "Danmark kan mere 1", erfarer Netavisen Pio.

Det er en seksdobling af S-regeringens hidtidige tilbud på skatteområdet i de hårde forhandlinger om især at skaffe flere hænder til det glohede danske arbejdsmarked.

S-regeringen kommer yderligerede de blå partier i møde ved at spille ud med en sænkning af beløbsgrænsen til 375.000 kroner. Hvor det hidtidige tilbud har lydt på 400.000 kroner. Hvor beløbsgrænsen pt. ligger på 448.000 kroner.

Til gengæld fastholder S-regeringen, erfarer Netavisen Pio, at de blå partier skal æde en markant forhøjelse af dagpengene i de første tre måneder.

Bredt forlig måske på vej

Det er forventningen på Christiansborg, at et forlig hen over midten er inden for rækkevidde med S-regeringens nyeste udspil. Forliget kan være en realitet fredag ud på eftermiddagen.

En sænkning af beløbsgrænsen er et hedt ønske fra erhvervslivet. Dansk Industri har foreslået beløbsgrænsen sænket til 360.000.

En sænkning af beløbsgrænsen er bestemt ikke fagbevægelsens kop te. Men dele af fagbevægelsen - med Dansk Metal i spidsen - har foreslået en noget for noget-deal: At dagpengene sættes op med 5.000 kroner - mod at acceptere en sænkning af beløbsgrænsen.

Blå blok: Ikke tilstrækkeligt ambitiøst

Midt på eftermiddagen melder Nye Borgerliges Pernille Vermund på Twitter, at regeringens udspil ikke er tilstrækkeligt ambitiøst for Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Hun kommer med meldingen lige op til "sidste og afgørende forhandlinger":

"Den borgerlige opposition står sammen. Sidste og afgørende forhandlinger. Vi skal have løst problemet med manglen på arbejdskraft. Desværre er regeringen langtfra ambitiøs."

placeholder

 

Fredag først på aftenen er forhandlingerne mellem blå blok og S-regeringen brudt sammen.

Til gengæld melder Finansministeriet, at en aftale "om reformaftaler" mellem S-regeringen, Dansk Folkeparti, De Radikale, SF og Kristendemokraterne præsenteres omkring kl.19.30.

Regeringens tredje støtteparti, Enhedslisten, er ikke med i reformaftalen, som præsenteres fredag aften. Til gengæld sikres flertallet ved hjælp af Dansk Folkeparti.

Opdateret kl 19.10

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Men det er jo skattelettelser til den almindelige arbejder. Mon ikke de blå fortsat vil insistere på skattelettelser til dem, der har mindst brug for det?

Og det ser på nuværende tidspunkt ud til, at jeg fik ret i den antagelse. De er i hvert fald ikke med ved pressemødet bortset fra DF, hvilket trods alt var til at forudse, og RV, som i den anledning skal have en sjælden ros fra min side.

Glemte forresten at nævne Kristendemokraterne her. De er jo kun 1, så de er nemme at overse. Men selvfølgelig også ros til dem/ham i den anledning.

Når det kommer til stykket er VK NB og NB sig selv nærmest, beløbet blev sat ned til 375.000, og faktisk var regeringen oppe med hele 2 milliarder i skattelettelser, men nej det var ikke nok, man måtte gerne give til de velhavende med topskattelettelser, men at give ledige lidt højere dagpenge i sølle tre mdr. næ næ... nu kom deren rigtig god aftale. Den sidste bid er ikke på plads, det kommer i salen og et forlig står i vejen for at det kan starte nu, men vi får se, hvor tarvelige de blå er for at høste egen vinding, ikke landets.

V K NB og LA, skulle der stå.

I Danmark gælder udbud og efterspørgsel på det meste af arbejdsmarkedet. Den forslået sænkning af beløbsgrænsen for ikke EU borgere skaber et større udbud af arbejdkraft der medfører lavere lønninger til danskerne. Disse indvandrere tilbyder en bedre kvalitets arbejdskraft der igen udkonkurrere de danske handikappet, ufaglærte, mindretalspersoner og +50 årige. Til gengæld tilbydes disse grupper fortsat forsøgelse eller arbejdsløn på bistanden plus 2500kr. Alså fattigdom. For at dække over indtægtnedgangen hos almindelige arbejdere få man et større fradrag. Med mindre skatter i statskassen og større forsørgelse bliver der mindre råd til velfærd til alle. Istedet for lavere lønninger, working poor og fattigdom kunne Danmark se på hvilke erhverv der ikke længere skal understøttes af staten, hvorved der kom bedre balance i udbud og efterspørgsel af arbejdskraft. F.eks er produktion af 22 million svin i vores lille land med 5,8 millioner farligt i en verden med globale pandemier. Det er også umoralsk med sukkerproduktion i Danmark når tropiske Africa mangler beskæftelse i den grade at man ønsker bosætte sig her i der kolde nord. Med forventninger om flere pandemier skal DK nok også satse mindre på turisme.