Det oplyser Kaare Dybvad på et kort pressemøde umiddelbart efter mødet med Blackstone-toppen.
Blackstones direktør i Danmark, Lars Pærregaard, og lederen af Blackstones afdeling for ejendomme i Europa, James Seppala, tog efter mødet bagdøren.
Af samme grund er det pt. uvist, hvad Blackstones nye etiske standarder indebærer.
Blackstone fremlagde en intention om at drive deres forretning på en anden måde
”Blackstone fremlagde en intention om at drive deres forretning på en anden måde. Det må vi så se, hvordan det forandrer sig. Det, der betyder noget, er hvad man gør, mere end hvad man siger,” siger Kaare Dybvad til Netavisen Pio.
Blackstone er kritiseret for meget aktivt at presse lejere ud af de udlejningsejendomme firmaet har opkøbt i især hovedstadsområdet gennem de sidste par år. Blandt metoderne er at lade håndværkere renovere de opkøbte ejendomme på skæve tidspunkter. F.eks. tidlig morgen eller i weekender.
Blackstone kritiseres for igen og igen at ringe til lejere og bede om et møde. På møderne får lejerne typisk tilbudt en større sum for at flytte. Det skaber utryghed blandt lejere, har Lejernes LO tidligere påpeget.
Flytter en beboer går Blackstone omgående i gang med at renovere lejligheden efter paragraf 5.2.-bestemmelsen, der betyder at lejlighederne kan genudlejes efter modernisering til en husleje, der ligger på det dobbelte – nogle gange op til det tredobbelte – af den hidtidige husleje.
Under mødet med Blackstone fastholdt boligminister Kaare Dybvad, at paragraf 5.2.-bestemmelsen er blevet ”for lukrativ”:
”En ekspertgruppe kommer i slutningen af måneden med et udspil til ændring af 5.2.-bestemmelsen i Boligreguleringsloven. På baggrund af den rapport tager vi en diskussion af, hvordan vi ændrer og strammer den meget lukrative 5.2.-ordning op. Sigtet er, at der fortsat skal være boliger i hovedstaden, som folk med en almindelig indkomst har råd til at bo i,” sagde Kaare Dybvad på pressemødet.
På forhånd er der et bredt flertal bag en opstramning af 5.2.-bestemmelsen. Flertallet består af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.
Blackstone skriver i en kortfattet pressemeddelelse, at Blackstone er glade for mødet med boligminister Kaare Dybvad:
”Vi er taknemmelige for muligheden for at mødes med boligministeren tidligere i dag. Vi fik mulighed for at fortælle, hvordan vi agter at operere på det danske ejendomsmarked. Det var en god og konstruktiv dialog. Efter at være tiltrådt som CEO for få måneder siden har jeg fokus på fortsat at styrke organisationen, samt arbejde for at skabe værdi for alle vores lejere,” udtaler Blackstones danske direktør, Lars Pærregaard, ifølge pressemeddelelsen. Pærregaard tiltrådte som dansk direktør i maj.
Pressemeddelelsen indeholder ingen konkrete oplysninger om Blackstones bebudede 'nye etiske standarder'
Pressemeddelelsen indeholder ingen konkrete oplysninger om Blackstones bebudede 'nye etiske standarder'.
Blackstone ophævede fredag overraskende en milliard-stor, særdeles omstridt ejendomshandel på Frederiksberg.
Opdateret kl. 17.25 med kommentarer fra Blackstones danske direktør.