Derfor har regeringen nedsat en såkaldt ekspertgruppe, som netop er kommet med forslag til, hvordan beskæftigelsessystemet kan ændres og forbedres.
Lad mig sige det meget klart og præcist: Eksperternes forslag er noget elendigt bras - på linje med Vejle Boldklubs nuværende placering i 3F-superligaen.
Eksperterne foreslår, at de ledige ikke længere skal have ret til uddannelse og opkvalificering så snart, de bliver ledige.
Det er helt i skoven.
De ledige skal jo netop have uddannelse og opkvalificering fra første ledighedsdag, så de er klar til nye opgaver på arbejdsmarkedet.
Arbejdsgiverne har brug for kvalificeret arbejdskraft, og det får man jo ikke ved at skære uddannelse og opkvalificering væk.
Dernæst foreslår de såkaldte eksperter - og endda regeringen - at de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) skal nedlægges.
Og det helt uden nogen former for arbejdsmarkedspolitisk argument.
Jeg er mildest talt målløs over, at regeringen helt umotiveret indleder et angreb på den danske model og fagbevægelsens indflydelse.
De regionale arbejdsmarkedsråd er karakteriseret ved at være et samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter, og dermed fundamentet for et velfungerende og roligt arbejdsmarked.
Hvert eneste medlem af disse råd og udvalg besidder en række specifikke, faglige kompetencer, der er nødvendige for at kunne træffe kvalificerede beslutninger på vores regionale og lokale arbejdsmarked.
Når man som jeg har siddet i byrådet i mange år, så ved man, hvor virkelighedsfjernt dette forslag er
Hvis RAR´erne nedlægges, kan alternativet nemt blive snæver interessevaretagelse, uro på arbejdsmarkedet og evt. flere sager i arbejdsretten.
Det vil blive meget dyrere for samfundet end de håndører, regeringen sparer ved at udelukke arbejdsgiverne og fagbevægelsen for indflydelse.
”Eksperterne” lægger derudover op til, at beskæftigelsesindsatsen fremover skal være en del af de såkaldte kommunale serviceudgifter.
Når man som jeg har siddet i byrådet i mange år, så ved man, hvor virkelighedsfjernt dette forslag er.
Hvis forslaget får gang på jord, skal kommunalpolitikerne hvert år prioritere, om der skal bruges penge på børn, unge, ældre - eller ledige.
I den kamp vil de ledige og virksomhederne altid blive taberne. Modsat prioritering af skoler, rengøring, ældre er der jo ikke ret mange kommunalvalgsstemmer i vores arbejdsløse borgere.
Hele formålet med en ny beskæftigelsesreform var jo, at de kommunale jobcentre ikke var deres opgave voksen
Som Socialdemokrat og kommunalpolitiker opfordrer jeg for det første beskæftigelsesministeren til ikke at lytte til ”ekspertgruppen”, og give kommunerne endnu mere magt over de ledige.
Hele formålet med en ny beskæftigelsesreform var jo, at de kommunale jobcentre ikke var deres opgave voksen.
Og for det andet: Afblæs angrebet på den danske model og fagbevægelsens indflydelse.
Kommentarer
Jeg kunne godt tænke mig at høre Ane Halsboe Jørgensen begrunde den dybere menng med at begrænse uddanelsesmulighederne for nyledige eller er der noget i ekspertgruppens anbefalinger der taler for ?
Jeg mener at huske fra en tidligere artikel her på Pio at der ville kunne spares 3 milliarder på at ændre ordningen - og hvis det kun er en spareøvelse-så er det en klar ommer , og især på et område der burde være socialdemokratisk hjerteblod -
Regeringen har nedsat en såkaldt ekspertgruppe alene bestående af DJØFèr uden kendskab til forholdene på de forskellige arbejdspladser, for sådan et job har de aldrig haft. Det vidner deres forslag til beskæftelsessystemet også i den grad af. Det samme er er den rapport, som den af regeringen nedsatte sundhedsstrukturkommission et eksempel på. Kommissionen bestod af 9 medlemmer, hvoraf en var praktiserende læge, resten var "DJØFèr. man må håbe at ikke et eneste af de forslag, de har bidraget med bliver gennemført.
Arbejdsgiverne har brug for kvalificeret uddannede medarbejdere...
Ergo
Arbejdsgiverne skal selv uddanne de kvalificerede medarbejdere de skal bruge...
Ellers er det jo bare tom snak fra arbejdsgiverne...