Annonce

Ønsker tillykke med svendebrevet

Der er masser af kampe, der skal kæmpes, før man kan gøre sin faglige uddannelse færdig, siger formanden for erhvervsskoleeleverne.
Sommertid er eksamenstid. Også for de nogle af tusindvis af elever, som i løbet af året får deres svendebrev som beviset på, at de har gennemført en erhvervsuddannelse.

Men ifølge formanden Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO), Julie Kølskov Madsen, der er i lære som EUX-smed, er der mange kampe, der skal kæmpes, både fagligt og personligt, før man kan gå fra at være elev eller lærling til kunne tage fat på arbejdslivet som færdiguddannet.

"Rigtig mange af vores kammerater på erhvervsuddannelserne glæder sig sikkert til sommerferien, og jeg vil gerne ønske tillykke til alle dem, der i løbet af året har fået deres svendebrev," siger Julie Kølskov Madsen til Netavisen Pio.

tillykke til alle dem, der i løbet af året har fået deres svendebrev

”Når vi elever på erhvervsuddannelserne endeligt står med svendebrevet i hånden, er det slutningen på vores uddannelse. Så skal vi ud at prøve kræfter med det ”rigtige” arbejdsmarked. Men for mange er det også slutningen på en tid, der har krævet en masse kampe,” siger hun.

Ingen tid til at bade i springvandet

”Kampen om at få forældrene til at forstå, at gymnasiet ikke var vejen. Kampen for at få en læreplads og for mange af os kampen om at gennemføre en uddannelse, hvor værktøjet er utidssvarende og lokalerne faldefærdige,” lyder det fra Julie Kølskov Madsen.

”Når svendeprøven er overstået, skal vi hverken på vogntur, bade i springvand eller til studenterfester hele den næste måned. Vi bliver ikke alle sammen færdige samtidig og ofte starter arbejdet allerede umiddelbart efter prøven. Til gengæld kan vi et håndværk, og vi kan få et arbejde, hvor vi er med til bygge den grønne omstilling, der så meget er brug for,” siger hun.

Der er brug for, at vi sikrer kvaliteten på de uddannelser og skoler, vi allerede har

Hun appellerer samtidig til at vise respekt for faglige håndværksfag og det manuelle arbejde, som skal til for at samfundet hænger sammen.

”Når alle taler om, hvor vigtigt det er, at vi i fremtiden får endnu flere faglærte, så undrer det mig, at det ofte blot bliver ved skåltaler og floskler. Der er ikke brug for nye indgange og smarte navne. Der er brug for, at vi sikrer kvaliteten på de uddannelser og skoler, vi allerede har. På den måde skaber vi erhvervsuddannelser i topkvalitet, og på den måde gør vi dem attraktive," slutter Julie Kølskov Madsen.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lavt uddannede vil få problemer med at opretholde en fornuftig løn i fremtiden "moderne" Danmark. Ser du på lande som Tyskland, så er lønniveauet for lavtuddannede ca. det halve af Danmarks. Modsat Danmark, endnu, er de fleste tyske borgere lejere frem for ejere. Så foruden en meget lav løn betaler de en stadig stigende husleje til de mest velhavende tyskere, som er boligejere. Den tendens ser vi mere og mere tydelig slå igennem i Danmark efterhånden som Det Blå Svindlerhold har held til at nedbryde Danmark for særligt de almindelige danskere, som mister økonomiske værdier med en galopperende fart. Og det kan de takke Det Blå Svindlerhold for.

Mine børn skal være højtuddannede med et højt lønniveau i en nøgleposition med gode pensionsforhold. Og ikke SOSU uden økonomisk fremtid andet end hårdt opslidende arbejde, som økonomisk kun lige rækker til dagen og vejen idet fremtidige "moderne" Blå Svindlerhold Danmark. Og uden udsigt til nogen form for personlig udvikling og indflydelse. En lang ørken vandring.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

"Den tendens ser vi mere og mere tydelig slå igennem i Danmark efterhånden som Det Blå Svindlerhold har held til at nedbryde Danmark .... " HAR (nutid) held til???

Blå spasser smølf og 'røvvasker' er det ikke gået op for dig at rød blok har haft regeringsmagten de sidste tre år????

Du vrøvler blå spasser smølf og 'røvvasker
.