Det viser en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.
Socialdemokratiet står i denne måling til 27,5 procent af stemmerne. Det er den bedste måling for partiet siden oktober sidste år.
Det er den bedste måling for partiet siden oktober sidste år
Der er dog fortsat et stykke op til højdepunktet i begyndelsen af coronakrisen, hvor partiet i flere målinger fik over 35 procent af stemmerne.
Står denne måling til troende, så vil Socialdemokratiet få 50 mandater - et mere end i sidste uge og to mere end ved folketingsvalget for snart tre år siden.
De Radikale går tilbage med 0,6 procentpoint, men tilbagegangen er dyr og koster partiet to mandater i forhold til sidste uges måling, så de kun står til 12.
Også SF taber et mandat, mens Enhedslisten går en lille smule frem i vælgertilslutning, men fastholder de 16 mandater, de også stod til i sidste uge.
Samlet set taber den røde blok to mandater, så stillingen er, at der er 94 mandater bag Mette Frederiksen og 81 bag Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Papes statsministerkandidatur.
Lars Løkke Rasmussens kommende parti Moderaterne har fået en lidt blandet modtagelse af vælgerne i de første meningsmålinger, siden partiet blev opstillingsberettiget.
Mange eksperter og kommentatorer har ikke været overvældet af interessen for det nye parti.
Men i denne måling står Moderaterne til 3,2 procent af stemmerne. En fremgang på 1,4 procent i forhold til sidste uges måling, som betyder at partiet kravler op over spærregrænsen.
De 3,2 procent vil give partiet seks mandater
De 3,2 procent vil give partiet seks mandater.
Det er dog værd at notere sig, at selvom Moderaterne går frem, og altså kommer op over spærregrænsen, så taber den blå blok samlet 0,3 procentpoint af stemmerne. Det kunne tyde på, at langt hovedparten af Løkkes vælgere kommer fra de andre partier i blå blok og ikke rykker hen over midten.
I forhold til sidste uges måling, taber Venstre to mandater, mens de konservative og Liberale Alliance hver taber et enkelt.
Dansk Folkeparti, der i sidste uge var igennem endnu en dårlig sag, denne gang med den tidligere formandskandidat Erik Høgh-Sørensen, der politianmeldte Morten Messerschmidt og en række andre partifæller, kan notere en mindre fremgang på 0,8 procent, hvilket betyder, at partiet med 5,2 procent igen overhaler Nye Borgerlige.
Pernille Vermunds parti står i denne måling til blot 4,6 procent af stemmerne, hvilket vil give otte mandater.
Sammenlagt står de to partier yderst til højre til 17 mandater.
Liberal Alliance rykker faretruende tæt på spærregrænsen. Partiet står i denne måling til blot 2,2 procent af stemmerne.
Under spærregrænsen ligger fortsat Kristendemokraterne samt Alternativet, Frie Grønne og Veganerpartiet.
Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.005 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 21. marts 2022 til den 27. marts 2022.
Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7% point.
Kommentarer
En fremgang for Socialdemokratiet er en fremgang for Danmark.
Nej
Absolut enig med dig Jeppe 🌹🌹🌹
Ja det er god måling for S, men hvordan folk kan stemme på et parti uden kandidater, og oplyst politik, fatter jeg ikke. Løkke får al for stor opmærksomhed uden han har bevist noget som helst. Han er så "klog" pludselig og tror han har løsninger som han aldrig brugte selv, da han havde muligheden, på mig virker det forkert.
Helle. Danskerne har medlidenhed med Lars Løkke Rasmussen, hans konfirmations jakke er blevet for lille.
Ole Kloster Simonsen
94 mandater bag Mette Frederiksen og 81 bag Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Papes statsministerkandidatur.
Ja det ser godt ud stadigvæk. Forstår heller ikke at en person har tilslutning fra over 2% man har ikke hørt nogle ordentlige politiske budskaber fra L.L.R. men uha, han var jo (V) statsminister i mange år, så det er nok grunden til at 2% stadigvæk klynger sig til ham.
Håber Frederiksen får 4 år til, i 2023 når valget er afgjort.
Vi ved faktisk ikke om de 6 mandater Moderaterne har står bag en blå kandidat. De skal nok regnes for sig, for jeg tror ikke Løkke kommer til at pege på Ellemann og indtil Pape officielt er kandidat, så kan man jo heller ikke regne med det.
Løkke har derudover forklaret at han ikke hører til nogen af blokkene endnu og ikke vil melde noget ud endnu.
Så reelt er det 94-75 med 6 mandater udenfor. De nordatlantiske fordeler sig som regel 3-1 eller 4-0 i rød bloks farvør, så der er 21-23 mandaters forspring til rød blok, potentielt set "kun" 15-17, men også potentielt set 27-29, hvis Løkke ser mere fidus i at støtte rød blok, hvilket han sagtens kunne finde på, såfremt det var et sted han kunne få mere indflydelse end hos Ellemann/Pape og dermed få eksponering på.
Uanset om LLR/Moderaterne kommer i folketinget ved næste valg, så er partiet berettiget til partistøtte jvf partistøtteloven:
https://valg.im.dk/valg/partistoette/folketingsvalg
Hvorfor afskaffes støtte ikke til partier der IKKE kommer i folketinget?
.
Fordi små partier også skal have midler at føre valgkamp for. Hvis man fjerner partistøtten til opstillingsberettigede ikke endnu valgte partier, så kunne ingen af dem reelt føre valgkamp og blive valgt, førend de havde solgt deres sjæl til en eller anden finansfyrste.
Det er i demokratiets interesse at valgene ikke skal kunne købes af finansielle interesser, selvom jeg godt ved, at demokratiet ikke har din store interesse.
Erik, din sidste bemærkning er useriøs.
Kurt rejser jo et problem der er værd at tænke over.
Fx. er det i disse IT-tider alt for nemt at samle 20.000 underskrifter, og dermed stille op, og der er derfor næsten garanti for gevinst de næste 4 år, selv om partiet ikke kommer i nærheden af spærregrænsen.
PT. betaler staten millioner til et par partier der ikke har nogle intentioner om at genopstille. Så selvfølgelig er problemet da værd at diskutere.
Din bemærkning om, at vælgerne/partierne ikke skal kunne købes af finansielle interesser, strider direkte mod hvad der sker i øjeblikket. Erhvervslivet investerer store beløb i partier for at fremme egne interesser.
Erik, venligst uddyb og dokumenter "demokratiet ikke har din store interesse".
På forhånd tak!
Parti støtte skal gøres ulovlig som det er i Frankrig. Alle partier skal have samme økonomisk chance. Som det er i dag får særligt de blå svindlerpartier massive million støtte fra erhvervslivet. Dette er absolut udemokratisk. Ingen partier skal kunne købes.
Et hvert opstillingsberettiget parti skal have et vist ensartet beløb til at fører valgkamp for. Hverken mere eller mindre. Derudover skal de have sendetid på DR, hvor de kan præsentere sig.
At nogen udvalgte partier får en million kroner støtte fra interessegrupper fra erhvervslivet er at sammenligne med korruption og betaling for indflydelse. Det reducerer politikere til små danse dukker for de højest bydende.