Annonce

Ny meningsmåling: Regeringen i frit fald

Både regeringen og Dansk Folkeparti går kraftigt tilbage i ny meningsmåling, der viser massivt rødt flertal.
Hvis der var valg i morgen, ville blå blok kun få 42,9 procent af stemmerne, mens oppositionspartierne tilsammen ville høste 55,1 procent, viser Norstat-målingen, som er foretaget for Jyllands-Posten og Altinget.

Omregnet til de 175 mandater i Folketinget ville det betyde en 98-77 føring til oppositionen.

Samtlige partier i den røde blok står til fremgang. Socialdemokratiet står til 28,7 procent af stemmerne, hvilket vil give partiet 51 mandater – et plus på fire i forhold til sidste valg. Men der er også fremgang til Enhedslisten, de radikale og SF.

Samlet set står de røde partier til lige præcis 90 mandater.

Dermed vil Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kunne blive statsminister selv uden støtte fra Alternativet, der agter at pege på partileder Uffe Elbæk. Alternativet står til 8 mandater, hvilket er en tilbagegang på et enkelt.

Regeringen og DF bløder vælgere

I den borgerlige lejr er der tilbagegang over næsten hele linjen. Samlet set, så står regeringen til at tabe ni mandater:

Venstre står til et historisk dårligt valg med 16,9 procent af stemmerne. Det vil give fire mandater færre end ved seneste valg, der ellers var partiets værste i 25 år.

Liberal Alliance nærmer sig med 3,2 procent hastigt spærregrænsen og holder målingen til valget, så vil partiet kun få valgt 6 mandater. Syv færre end partiet fik valgt ved sidste folketingsvalg.

Eneste lyspunkt for regeringen er hos de konservative, der kan glæde sig over, at de i målingen står til en fremgang på ét procentpoint, hvilket vil give partiet to ekstra mandater.

Det ser heller ikke godt ud for regeringens støtteparti Dansk Folkeparti, som får partiets ringeste Norstat-måling i årevis; 14,4 procent vil sætte kryds ved DF, hvilket svarer til en tilbagegang på 11 mandater i forhold til seneste valg.

Meningsmålingen er til gengæld god læsning fra Nye Borgerlige, som står til 4,1 procent af stemmerne, hvilket vil giver Pernille Vermund og hendes partifæller 7 mandater i folketinget. Hverken Kristendemokraterne eller Partiet Klaus Riskær Pedersen er i nærheden af at komme over spærregrænsen.

Målingen er foretaget i perioden 21.-26. marts, altså før præsentationen af regeringen og DF’s omdiskuterede sundhedsreform, som vil lukke regionerne og erstatte de folkevalgte politikere med udpegede bestyrelsesmedlemmer.

Statsministerkandidater mødes i TV-duel

Er man mere interesseret i det politiske indhold end i meningsmålinger, så tager DR hul på valgkampen i weekenden.

På søndag mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, til den første duel mellem de to.

Duellen finder sted i 21 Søndag og vil vare i 40 minutter.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis Mette væltes, hvad får rød blok så. Der er flertal for stram udlændingepolitik. Men der er ting man kan ændre lidt. Og så skal de røde partier tænke på, hvad de kan få på andre områder med Mette, som er håbløst nu. Elbæk kommer under spærregrænsen, så glem ham.

Hvis syge skal ud i job skal jobcenteret samarbejde med de syge de kan skriv 72 sider om en borger ud at skrive hvad borger selv mener det ikke samarbejde
Syg indlagt skal ikke være i jobafklaring de trækker 5500 kr om måneden fra syge der så ikke kan betale midicin husleje mad det bliver ingen raske af men kommunen får job refosion på 67000 kr føj

Forhåbentlig ser man snart de sidste "krampetrækninger" fra den blå regering.Så man derefter kun kan HÅBE på "bedre tider".Det er i høj grad på tide med andre "farver" på den politik der føres.