Annonce

Nye regler: Nu kan Bent nemt arbejde uden bøvl og modregning i sin pension

Efter 52 år på arbejdsmarkedet er Bent stadig i fuld gang som elektriker. Fællesskabet og spændende arbejdsopgaver får ham til at holde ved
Foto: Stefan Cavalieri/Faglige Seniorer
På billedet ses Bent Ivar Mastrup
Bent har arbejdet som elektriker i samlet set 52 år. Og det bliver han ved med. I hvert lidt endnu.

Arbejdsglæden og det gode fællesskab betyder nemlig, at Bent ikke skal nogen steder lige med det samme.

Derudover betyder de nye og lempeligere regler om arbejde ved siden af ens pension, at Bent ikke behøver bruge krudt på at finde ud, hvad der kan betale sig i forhold til modregning, hvor han ellers kunne risikere at blive nedsat i sin pension.

Godt sammenhold på arbejdspladsen 

70-årige Bent begyndte sin karriere den 2. januar 1972 og har arbejdet for Brødrene Hartmann i Tønder det meste af sit arbejdsliv, nemlig siden 1986.

Dermed er det indtil videre blevet til 52 år på arbejdsmarkedet for Bent, som dog ikke er færdig med at stemple ind endnu.

Spørger man Bent, er han ikke i tvivl om, hvad der fastholder ham på arbejdsmarkedet.

“Det er glæden ved det faglige. Og så for ikke at miste det netværk, man har,” siger Bent til Netavisen Pio.

På Brødrene Hartmann, hvor Bent arbejder som elektriker, nyder Bent at bruge tid sammen med sine kolleger.

“Vi har en lille personale-klub, hvor vi laver forskellige tiltag,” siger han.

Her planlægges arrangementer og udflugter, fortæller Bent.

“Vi var engang til fodboldgolf. I stedet for en golf, har du en fodbold, du skal skyde igennem forhindringer. Vi har også været på kanoture og bowlingture,” uddyber han.

Spændende opgaver 

Hos Brødrene Hartmann arbejder Bent på virksomhedens værksted, hvor han har fået en ordning, som indebærer, at han arbejder 24 timer fordelt på mandag, tirsdag og onsdag, hvilket giver ham fri torsdag og fredag.

På virksomheden holder de komplekse opgaver den faglige gnist i live.

“Det meste er med styring og regulering. Det er alle former for regulering. Pumper og jeg ved ikke hvad. Det kan jeg godt lide,” siger Bent og tilføjer:

“Det er spændende at få ting til at virke, så det hele kører optimalt”

Januar i år blev der vedtaget nye regler, som betyder, at man kan arbejde som pensionist uden at blive modregnet. Hvad betyder det for dig? 

“Det er i hvert fald et stort plus. Ellers så skal man nok lige regne på, hvor meget man får ud af det,” siger Bent, der understreger, at den nye ordning om modregning er nem at følge, fordi han kan arbejde det han vil, uden det har nogen betydning for hans pension.

Han tilføjer dog, at det ikke er økonomien, som er årsag til, at han har valgt at fortsætte på sit arbejde, selvom han har mulighed for at gå på pension.

“Det er ikke for pengenes skyld, for vi har ingen gæld og vi kan klare os for det, vi får,” siger Bent.

Mange vil gerne fortsætte 

Ifølge en undersøgelse fra Faglige Seniorer er der mange seniormedarbejdere, som kunne være interesseret i at blive på arbejdsmarkedet, ligesom Bent har gjort.

To tredjedele af dem, der forventer at trække sig tilbage ved folkepensionsalderen, er åbne for at blive på arbejdsmarkedet, hvis de får fleksible vilkår. Det samme gælder for halvdelen af dem, der har valgt at trække sig tidligere tilbage end pensionsalderen.

Lea Munk Staugaard, socialrådgiver og politisk seniorkonsulent, ved Faglige Seniorer fortæller, at fællesskabet på arbejdspladsen er en vigtig faktor for mange, som gerne vil fortsætte med at arbejde efter, de har nået pensionsalderen.

“Det giver arbejdsfællesskaber. Det er et af de stærkeste fællesskaber. Det er på arbejdspladsen, hvor en ufattelig stor del af ens sociale behov bliver imødekommet,” siger Lea Munk Staugaard til Netavisen Pio.

Derudover betyder det også noget, at arbejdet kan være med til at holde hovedet i gang: 

“Så er der en del, hvor de er bange for at gå i stå. De vil gerne holde sig i gang,” fortæller Lea Munk Staugaard.

Hun understreger, at det betyder meget, hvis seniorer og arbejdsgivere får taget en samtale om, hvad der skal til for, at seniorerne kan fortsætte.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

70-årige Bent er heldigvis ikke ramt af gigt eller andre sygdomme. Op mod 700.000 danskere er ramt af gigt i alle dens former.

Det er muligt en del har helbredet til at arbejde til de er 70 år eller mere. Ja nogen kan blive USA's præsident som 78 årig.

- Men rigtig mange kan ikke.

Men selv folketinget har vel lov til at drømme.

Folk elsker at arbejde, og ikke få velfærd eller råd til egen bolig.
Det er bare så goooodt.

Mening med livet er at gøre de rige rigere og ikke få en fucking krone ud af det.
Længe leve fiaskoen Danmark