Og i den første måling efter valgudskrivelsen, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau, viser endnu en gang, at rød blok har en massiv føring hos vælgerne.
55,1 procent af vælgerne vil stemme på enten Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, de radikale eller Alternativet, mens 44,5 procent vil stemme på et af partierne i blå blok eller Stram Kurs.
Målt i mandater hedder fordeling 102 til de rød-grønne partier, mens den hedder 73 til de blå. Derudover er der fire nordatlantiske mandater, så man kommer op på de 179 folketingsmedlemmer.
Socialdemokratiet står til 27,9 procent, hvilket vil give 52 mandater. Fem flere end ved valget i 2015.
De radikale og SF går frem med hver seks mandater og Enhedslisten står til at gå frem med fire. Til gengæld nærmer Alternativet sig med hastige skridt spærregrænsen, partiet står til bare 2,8 procent af stemmerne og fem mandater.
Venstre står til en lille fremgang på 0,3 procentpoint, men selvom partiet står til at tabe regeringsmagten, så kan de glæde sig over, at den lille fremgang kan veksles til hele tre ekstra mandater.
Målingen er særlig grum læsning for Dansk Folkeparti, som står til bare 11,3 procent af stemmerne. Det er en tilbagegang på hele 9,8 procentpoint i forhold til valget for fire år siden. Det vil betyde et tab på 16 mandater for Kristian Thulsen Dahl og partifællerne.
Danske valg er normalt megete tætte, men hvis meningsmålingen holder, så vil det være det bedste resultat for partierne til venstre for midten siden folketingsvalget i 1966, hvor Socialdemokratiet, SF og de radikale fik 102 mandater, mens Venstre, de konservative og det lille parti Liberalt Centrum fik 73.
Selvom der er massivt rødt flertal, så bliver mandatfordelingen mellem blokkene yderligere forstærket af et stort stemmespild i blå blok.
Ifølge målingen, så ligger tre partier - Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Stram Kurs - lige under spærregrænsen på to procent.
Både Kristendemokraterne og Nye Borgerlige får i målingen opbakning fra 1,8 procent af vælgerne, mens Stram Kurs står til 1,6 procent.
Partiet Klaus Riskær Petersen ligner foreløbig valgets helt store fuser. Partiet med den bedrageridømte erhvervsmand i spidsen står til 0,2 procent af stemmerne.
Det er dog vigtigt at påpege, at der er en statistisk usikkerhed i forbindelse med sådan nogle som betyder, at det kan være svært at måle partiernes helt præcist, og at et eller flere af de tre partier, faktisk står bedre. Både Nye Borgerlige og Stram Kurs ligger over spærregrænsen i andre målinger.
Voxmeter-målingen er foretaget fra tirsdag den 7. maj til torsdag den 9. maj, og den bygger på telefoninterview med 1011 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover.
Kommentarer
Det er kun at håbe det kommende valg ender ud med stort og tydeligt RØDT flertal. Mette Frederiksen har KARISMA til at kunne blive en potentiel statsminister. Så gælder det bare om at "blive siddende på hesten". Ikke svært at blive smidt af med det brogede folketing som det normalt ser ud. Og ellers er det jo bare at ØNSKE der bliver gjort noget reelt til bevarelse af tryghed og velfærd.Og at landets svageste og fattigste grupper får en mærkbar OPREJSNING. Ikke så meget andet at gøre end at HÅBE. For en RØD statsminister/regering er det VIGTIGT at stå ved den røde farve, og alt den står for.Og aldrig antage de tvetydige "Kamæleonfarver" man generelt oplever.Det gør hurtigt den røde farve grumset.